TAIVASALLA MENU

LAAVUN LISTA 1


Kilpisaaren taivaallinen kalakeitto
Perinteisen Taivasalla-reseptin mukaan valmistettu kalakeitto. Lisänä smetanaa, tulilla paahdettua leipää ja voita

Kilpisaaren taivaallinen riistakeitto
Voimakas keitto, jossa makua antavat poro ja hirvi, vahva riistaliemi, ohra ja tuhdit juurekset. Lisänä smetanaa, ja tulilla paahdettua leipää voin kera. Tämä keitto tekee sinut lähes voittamattomaksi.

Arrajärven posahdus ja pamaus
"Kaislakoiraa ja metsän kuningas" hienossa pihvimuodossa. Seurana tarjoillaan sienisalaattia, pikkelssiä ja tulilla paahdettua leipää voin kera. Huiko lähtee kuin hauki rannasta.

Miehekäs makkaramäjäys
Lammasmakkaraa, villisikamakkaraa ja bratwurstia tulisen sinappia, kermaperunain ja leivän kera. Hyvää oluen kyytipoikana.

Jälkiruokana kaikissa nokipannukahvit

LAAVUN LISTA 2

Laavuisännän loimukala
Hitaasti tulen loisteessa kypsytettyä lohta tai siikaa, perunakakkuja ja haudutettuja kasviksia. Lisänä smetana- ja kermaviilikastiketta ja salaattia. Tarjotaan tyylillä haapalaudalta kera leivän ja voin.

Seikkailijan kalaruukku
Arrajärven verkoista päästeltyä kalaa, sipulia, luonnonyrttejä ja vuolukermaa saviruukussa haudutettuna. Seurana tarjoillaan tuhkaperunoita, haudutettuja juureksia ja leipää.

Saaren perinteinen lammaspata
Reiluja lampaan paloja, savustettua lihaa, sipuleita ja juureksia muhevasti oluen kanssa haudutettuna. Lisäksi tarjoillaan yrttiohraa, leipää ja salaattia.

Katajaisen kansan käristys
Ettei vilu ja nälkä saisi yliotetta, syö reilu, poroa ja hirveä sisältävä käristys. Makua vahvistaa kataja ja luonnonyrtit. Tarjotaan kermaperunoiden ja puolukoiden säestämänä. Tulee hirviän hyvä olo.

Jälkiruokana kaikissa nokipannukahvit ja köyhät ritarit/ohukaiset

LAAVUN LISTA 3

Keihästettyä lohta ja kuhaa
Jalokalaa parhaimmillaan vartaaseen asetettuna ja tulen loimussa kypsytettynä. Lisänä tarjotaan perunakakkuja ja savipadassa haudutettuja juureksia. Syödään haapalaudalta luonnonyrttikastikkeen ja leivän kera.

Laavupalvia ja mesisipuleita
Tulilla savustettua lampaan-, hirven- tai poronpaistia, hunajassa pehmitettyjä sipuleita, perunakakkuja ja puolukkahilloa, leipää ja voita unohtamatta. Veistele paistista reiluja viipaleita ja nauti.

Poronfileetä metsäsienten kera
Paahdettua poronfileetä, kermaisia metsäsieniä, perunakakkuja ja haudutettuja juureksia sekä puolukkahilloa.

Jälkiruokana kaikissa liekitettyjä marjoja. Unohtumaton elämys, jonka makuhermosi muistavat aina.

Aterioiden hinnat muun ohjelman yhteydessä
Laavun Lista 1, 19-25 eur/hlö
Laavun Lista 2, 29-35 eur/hlö
Laavun Lista 3, 39-45 eur/hlö